Table of Contents Example

Топ 5 тенденции за вашия хол

Устойчивост и еко-дизайн

Все повече хора се стремят да бъдат еко-съзнателни в своите домове, като използват материали с висока устойчивост, рециклирани или устойчиво произведени продукти и растения в дневната. Например шкафове направени от рециклирано дърво или стъклени маси направени от стари стъклени бутилки.

Мултифункционалност

Пандемията от COVID-19 подчерта важността на гъвкавостта на пространството. Всекидневните стаи, които могат да се адаптират към работа от вкъщи, учене от разстояние или фитнес, са все по-желани. Така ни остава място за игра с децата, място за танци или просто широчина в помещенията ни.

Технологични интеграции

Умните технологии се интегрират все повече във всекидневната, като осветление, контрол на климата и мултимедия, които могат да бъдат контролирани през мобилно устройство или гласов асистент. От край време съществуват и асистенти, които могат да работят само с определен звук като например пляскане с ръце или пискане. Съществуват също така и ключалки с пръстов отпечатък или подкожен чип.

Максимализъм

В отговор на минималистичния тренд, максимализмът набира сила. Той обхваща ярки цветове, богати текстури, изящни украси и уникални предмети за декорация, за да създаде богат и персонализиран интериор. Разбира се се набляга и на графити и всякакви рисунки върху стените. Тези детайли като street work създават усещане за повече разчупеност в стаите.

Биофиличен дизайн

Този дизайн включва елементи от природата в интериора, като растения, естествени материали и светлина, за да създаде спокойна и умиротворяваща атмосфера. Сигурно сте виждали някъде вграден мини водопад в стената или градинка в аквариум. Тези детайли разчупват обстановката и ни карат да се чувстваме всеедно сме едно с природата. Картините с природни мотиви работят по подобен начин със съзнанието на човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *