Ако имате малка градина, знаете, че използването на пространството в нея е от съществено значение. Въпреки това, когато става дума за добавянето на мебели, може да се чувствате нервни относно претоварването на пространството. Но не се притеснявайте – тази статия ще ви даде няколко съвета как да се насладите на комфорта на открито, без да претоварвате пространството.

Избор на правилните градински мебели

Когато става дума за градински мебели за малки градини, изборът е ключов. Първото, което трябва да направите, е да определите какво искате да постигнете с градинското си пространство. Искате ли да имате място за хранене, забавление или пък просто за почивка? След като сте определили основното предназначение на градината, можете да изберете мебелите, които най-добре отговарят на вашите нужди.

Следващото, което трябва да направите, е да изберете вид градински мебели, които са подходящи за малки градини. Например, можете да разгледате сгъваеми мебели, които могат да се събират, когато не ги използвате, или мебели с многофункционалност, като маси, които могат да се превръщат в скринове за съхранение.

Накрая, изберете мебелите, които ще ви помогнат да оптимизирате пространството. Например, можете да изберете мебели с малък размер, които не заемат много място, или да добавите мебели, които са подходящи за множество цели, като скамейки със съхранение или столове, които могат да се използват като маси.

Примери за градински мебели за малки градини

Ако все още не сте сигурни какво да изберете, ето някои примери за градински мебели за малки градини:

  • Сгъваема маса и столове – това е идеалното решение, когато имате ограничено пространство. Мебелите могат да се сгънат и съхранят на едно място, когато не ги използвате.
  • Скамейки със съхранение – тези мебели са подходящи за малки градини, тъй като могат да съберат предмети, които иначе биха заемали място. Можете да съхранявате възглавници, покривки или други неща в скриновете под седалката.
  • Мебели с многофункционалност – мебелите, които могат да служат за множество цели, са перфектни за малки градини. Например, маса, която може да се използва като плот за готвене, или стол, който може да се превърне в масичка за кафе.
  • Барбекю със скрин – ако обичате да готвите на открито, но нямате много място, може да разгледате барбекю със скрин. Така ще имате място за готвене и съхранение на необходимите принадлежности.

Как да аранжирате градинските мебели в малка градина

След като сте избрали подходящите градински мебели, е време да ги аранжирате в градината си. Ето някои съвети за оптимално използване на пространството:

  • Използвайте различни нива – разполагайте мебелите на различни нива, за да използвате пространството максимално. Например, можете да поставите маса на тераса, а столовете на ниво по-ниско.
  • Разположете мебелите в ъгъла – като разположите мебелите в ъгъла, можете да използвате пространството максимално и да оставите повече свободно пространство в градината.
  • Използвайте ком
  • бинация от мебели – комбинирайте мебели с различни размери и форми, за да създадете интересен дизайн и да използвате пространството максимално. Например, можете да поставите малка маса за кафе до голяма скамейка.
  • Използвайте растения – добавяйки растения в околността на мебелите, можете да създадете уютна и приятна атмосфера. Разгледайте опцията за градински кадки или цветници, които да служат като заднина на мебелите.
  • Изберете подходящо осветление – добре планираното осветление може да превърне градинското пространство в уютно и романтично място. Разгледайте опциите за светещи градински топки, фенери или LED осветление.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *