Как да изберете правилния размер на градинските столове за Вашата градина?

 

Екзотична градина в дома ви

Тропическа градина

Създаването на тропическа градина може да ви предложи екзотична и завладяваща среда пряко във вашата градина. Ето няколко идеи, които можете да използвате при проектирането на вашата тропическа градина:   

Избор на тропически растения: Изберете растения, характерни за тропическите райони, с голямо и ярко листо. Някои популярни тропически растения включват палми като кокосова палма и ливистона, бананови дървета, хибискус, стрелиция, стрелолист и ареца.

Обилна зеленина: Добавете обилно зеленило в градината си, като различни видове треви, папрати и декоративни треви. Това ще ви помогне да създадете плътна и буйна тропическа атмосфера.

Цветя с ярки цветове: Включете тропически цветя с ярки цветове, които да придадат жизненост и красота на градината ви. Орхидеите, антуритумите, гинко-листи и холандски лалета са само някои от цветята, които могат да добавят цветност и екзотика.

Водни елементи: Водата е важна част от тропическата атмосфера. Можете да добавите водни елементи като фонтани, водопади или малки езера. Поставете вода в близост до тропическите растения, за да създадете още по-реалистична обстановка.

Градина с камъни и каменни елементи

Създаването на градина с камъни и каменни елементи може да добави издръжливост, структура и естетика към вашия външен пространство. Ето няколко идеи, които можете да използвате при проектирането на такава градина: 

Пътеки и тераси с камъни: Използвайте големи и здрави камъни, за да създадете пътеки и тераси в градината си. Разположете ги на равни разстояния и ги закрепете добре, за да осигурите стабилна повърхност за преминаване.

Декоративни камъни: Разположете големи и уникални камъни като декоративни елементи в градината. Можете да ги поставите в стратегически точки, като център на внимание или като акцент до растения или водни елементи.

Каменни стени и парапети: Ако имате неравности в терена или желаете да създадете различни нива, изградете каменни стени или парапети. Те могат да добавят не само функционалност, но и красота към вашата градина.

Камъни с вода: Интегрирайте камъните с водни елементи, като например фонтани, водопади или изкуствени потоци. Това не само създава зрелищен ефект, но и добавя приятна атмосфера на вашата градина.

Водни елементи

Създаването на градина с водни елементи може да добави спокойствие, свежест и естетика към вашия външен пространство. Ето няколко идеи, които можете да използвате при проектирането на такава градина: 

Фонтана: Инсталирайте фонтана в центъра на градината или на стратегическо място. Можете да изберете класическа фонтана със статуя или модерен дизайн с водни струи и осветление. Фонтаната ще създаде приятен звук на текуща вода и визуална атракция.

Езерце: Създайте малко езерце с помощта на прозрачна пластика или подложете водоустойчива покривка на депресия в земята. Добавете водни растения, като латинска хвойда или плаващи лилии, и малки рибки, за да придадете живот на езерцето.

Водопад: Интегрирайте водопад в дизайна на вашата градина. Можете да използвате природни камъни или специално проектирани камъни, за да създадете стъпала и падаща вода. Водопадът ще придаде зрелищност и приятен звук на вода.

Поток: Имитирайте природен поток, като построите руслото с помощта на камъни и линейки с вода. Разположете го в градината си, като добавите трева, камъни и растения, за да придадете реалистичност и естетика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *