10 екзотични идеи за банята ви

Базирани на природата

Тропическа тема: Ако искате да внесете чувство за тропическа дестинация в банята си, използвайте ярки цветове като тюркоазено, коралово или зелено. Изберете декорации, които възпроизвеждат тропическа среда, като картини с пейзажи, морски раковини или цветни хавайски цветя.

Морска тема: За по-спокоен, но все още екзотичен стил, опитайте се с морска тема. Това може да включва използване на цветове като морско синьо и пясъчно бяло, декорации като раковини и звезди от морето, и дори изображения на морски създания.

Сафари стил: За баня с влияние от дивата природа, разгледайте сафари тема. Това може да включва елементи като африканска изкуствена работа, геометрични дизайни, дървени или слонова кост декорации и цветове като кафяво, бежово или зелено.

Въз основа на природата: Използвайте естествени материали, като камък, дърво и бамбук, за да създадете усещане за спокойствие и хармония. Добавете растения и цветя, за да внесете живот и цвят в пространството.

Баня в стил бунгало: Добавете дървени елементи, бамбукови шкафове, тропически растения и естествени материали, за да създадете усещане за бунгало на плажа.

Базирани на градски стил

Марокански стил: Мароканският стил е известен със своите богати цветове, сложни мозайки и копринени текстили. Използвайте марокански плочки, лампи и огледала за да внесете този екзотичен стил в банята си.

Японска спа тема: Вдъхновете се от японските онсен (горещи извори) за една проста, но елегантна баня. Използвайте натурални материали, като дърво и камък, и добавете елементи като бамбукови растения и японски висящи светлини.

Бохо стил: Бохемският стил е еклектичен и свободен. Използвайте богати цветове, изкуствени килими, декорации от метал и дърво и много текстил за да създадете този стил в банята.

Мексиканска тема: Ако искате нещо ярко и жизнено, опитайте с мексиканска тема. Използвайте талавера плочки, мексикански текстил и цветни стенни украси за да създадете тази атмосфера.

Ретро стил: За винтидж излъчване, вдъхновете се от ретро стиловете като арт деко или мид-сентъри модерн. Използвайте плочки с геометрични форми, златни аксесоари и винтидж огледала.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *